Tupakka tuhoaa mainetta

Joidenkin alojen työntekijöiden uskottavuus ammattilaisina kärsii, jos he tupakoivat. Voiko tupakoiva kosmetologi olla uskottavasti kauneuden ammattilainen? Entä tupakoiva hoitaja terveydenhuollon ammattilainen? Voiko tupakoitsija työskennellä uskottavasti hyvinvointialan yrityksessä tai lasten ja nuorten parissa?

Tupakan haju ei herätä luottamusta

Kasvatustyössä aikuisten esimerkki on tärkeää, elintarvike- ja ravitsemusalalla tarvitaan hyvää makuaistia ja hygieniaa, kauneusalalla asiakkaalle halutaan tarjota kokonaisvaltaisesti miellyttäviä kokemuksia. Tupakointi vaikuttaa negatiivisesti näihin kaikkiin. Uskottavuus kärsii, kun ei tee kuten itse opettaa. Tupakan haju ei herätä asiakkaan luottamusta.

Maine vaakalaudalla

Tupakoinnissa on kyse ammattietiikasta sekä yritysten ja yhteisöjen maineesta ja asiakaspalvelun laadusta. Kun nykytyöntekijöiltä vaaditaan tehokkuutta ja stressinsietokykyä, miten huonokuntoinen, vieroitusoireista kärsivä, hermostunut ja väsynyt tupakoitsija pärjää kilpailussa työmarkkinoilla?

Bonusta tupakoimattomuudesta

Nosturiyritys Pekkaniska Oy on niittänyt mainetta kuntoiluun ja terveisiin elämäntapoihin kannustavana yrityksenä. Henkilökunnan jaksamiseen ja hyvinvointiin panostaminen juontaa juurensa toimitusjohtaja Pekka Niskan urheiluinnostuksesta.

Pekkaniska tukee taloudellisesti henkilökunnan kuntoiluharrastuksia. Tupakoimattomat työntekijät saavat 170 euron vuosibonuksen. Tupakoinnin lopettaville työntekijöille maksetaan 1000 euron korvaus, kun työntekijä on ollut vuoden polttamatta. Työporukalla lenkkeilystä ansaitsee euron per kilometri. Juoksemalla maratonin tai voittamalla toimitusjohtajan leuanvedossa voi myös ansaita bonusta. Pekkaniskan hyvä maine houkuttelee työntekijöitä.